Mottatt fra Dagfinn Hegge, Krydderveien 67- Aug 2010

Hei Alle beboere på Oksviken II.

Jeg har et lite ønske om å få videreført et budskap til alle hunde eiere. Det er detsverre noen "griser" som liker å tråkke opp i hundemøkk her på feltet. Det er noen "faste" som bare lar hunden sin gjøre fra seg og ikke ta opp etter hunden. Det finnes faktisk noen svarte poser man får kjøpt hvis de ikke har oppfattet det ennå.
..... Hilsen Dagfinn Hegge - Krydderveien 67

Innsendt av Øyvind Moksnes, Krydderveien 97 - 18 feb 08

Wbmaster: Dette innlegget ble send inn som leserbrev til VEL-siden i februar i år. Da var dessverre ikke hjemmesiden oppe og gikk. Regner med innlegget er like aktuelt fortsatt!


Hei dere snusbrukere, røykere, forsøplere og oss andre!!
I dag 17.02. hadde jeg den tvilsomme gleden av å gå søndagstur fra boligfeltet vårt til Gressvik sentrum. Det som i utgangspunktet kunne ha vært en hyggelig geskjeft, endte i moderat sinne og ditto mengde med oppgitthet.
Etter 30 meter kunne jeg skimte en snusboks i grøftekanten mellom bilvegen og gangvegen. Og hei, der var jammen en til, og se en tredje boks... Tilslutt gikk det sport i å telle antall snusbokser på aktuelle strekning. I alt 13 bokser ble observert. Boksene hadde godt selskap på strekningen i form av knuste flasker, kaffebeger, plast, fyrverkeribatterier, 4 fotballer, et ukjent antall røykpakker, 4 juletrær, og en hel del annet møkk, både boskstavelig og ellers, som jeg ikke gidder å liste opp.
En ting er i hvert fall sikkert: Vi kan ikke skylde på vinteren og plutselig snøsmelting. Rester av fyrverkeri burde ha vært sett av de ansvarlige for leeeeenge siden. Vi kan heller ikke uffe oss over voldsomt klima i form av tøffe vindforhold som blåser søppel omkring. Skjønt noen av isoporbitene og plastrestene kan kanskje være et resultat av slike plutselige værfenomen?? Og da er det vel ikke noen grunn til å rydde opp?
Ved en anledning i fjor høst samlet vår familie inn 6 søppelsekker med flasker fra mini- skogområdet mellom barnehagen og vegen. Området må jo være enhver flaskepellers store drøm….
Nei, skylden, kjære beboere på feltet, den er vår egen. Det er vi som stolt viser til mønsterbruk på Block-Watne-tomtene våre. Det er bilene våre som glinser både utvendig og innvendig av omtenksom pleie. Men der stopper dessverre ansvarsfølelsen. Hvordan i all verden skal vi med noen form for troverdighet overbevise våre barn, vår ungdom, om at de må ta ansvar, rydde opp etter seg, og vise engasjement, når vi selv ødelegger vårt bomiljø, slik at området fremstår som en sideveg til søppelmottaket på Øra??
Skal vi gjøre en forskjell bør vi handle nå. Klarer vi ikke noe så enkelt som å la vær å leke diskoskastere fra egne bilvinduer, hvordan skal vi da kunne klare å prege bomiljøet i ønsket retning i forhold til skadeverk, vold og andre mer sammensatte problemstillinger?
Det er en så fallitterklæring å se busskuret på Vikerveien, fotballmålet på fotballbanen, veltede lykter, lista kan gjøres kjedelig lang.  For dem som tviler. Ta en tur i nærmiljøet og se, gå skogtur rundt boligfeltet og ta dritten i nærmere øyesyn….
Er du en av søppelhodene, så er oppfordringen denne: Gjør det skikkelig: Det blir mer søppel av at du skiller kaffebeger og lokk, demonterer snusesken og knuser flaskene som hives. Skjær gjerne også opp ølboksene når du først er igang i et berettiget håp om at firbente og/eller unger vil skade seg. Stå på flinke du!
Til oss andre håper jeg at vi klarer å vise frem boligfeltet i bedre stand for besøkende og oss selv i fortsettelsen. Det er lenge til at andre rydder opp etter oss til våren… Og forskjønningskomiteen har sine begrensninger…...

Oppgitt hilsen
Øyvind Moksnes, Krydderveien 97 

Illustrasjonsbilde. Ikke tatt i feltet! ;)